miércoles, 2 de octubre de 2019

Modernitzant l'educació...segur?

Hola de nou!

Aquí us deixo un link d'un breu vídeo que amb poques imatges i paraules em suggereix que l'educació està canviant, i així ha de ser: https://photopeach.com/album/wdq03j

Però, està canviant suficientment ràpid? Jo penso que no, les noves tecnologies han revolucionat la societat i està canviant a velocitat de gegant. Si ens fixem en les aules de l'escola ordinària segueixen sent igual que fa 30 o 40 anys; taules i cadires per files orientades al ponent, pissarra amb guixos (ara també digital) i poca cosa més. Ens trobem nens i nenes desmotivats, que tenen mòbils, tablets o ordinadors al seu entorn habitual, però, que a classe no veuen la seva utilitat ni se'ls ensenya a fer un bon ús d'ells. Potser la clau està en canviar la metodologia a l'hora d'impartir les classes de manera que es doni als alumnes conceptes clau i idees per desenvolupar, per a que, després, ells facin tasques de recerca i obtinguin les seves pròpies conclusions. Avui dia a Internet tenim tota la informació necessària i més! Aquesta perspectiva no creieu que augmentaria l'esperit crític dels alumnes?
Important és també canviar els criteris d'avaluació, de manera que una persona no sigui jutjada o classificada per una nota numèrica, sinó per les capacitats, punts forts i dèbils però que el permetin aportar alguna idea igualment valiosa que una altra. Així contribuiríem a millorar la motivació i autoestima dels alumnes, sense etiquetar-los, a un món que tothom hi té cabuda.





No hay comentarios:

Publicar un comentario